Ambient molt càlid durant els pròxims dies: se superaran els 35 ºC a bona part de l'interior

Avui a la tarda es repetiran els xàfecs al nord del país, sense ser tan extensos com els d'ahir

Les restes de núvols i les boirines de llocs de l'interior aniran marxant ràpidament durant el matí fins a deixar el cel gairebé net de núvols. Tal com va passar ahir, a partir de migdia les nuvolades guanyaran terreny a partir de migdia en zones de muntanya. Durant la tarda s'esperen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. A més, de cara al vespre també podria arribar algun ruixat a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida. En general, les precipitacions seran menys extenses i intenses que les d'ahir.

El que es notarà a tot arreu serà la pujada de la temperatura, sobretot al pla de Lleida i a l'extrem nord-est del país. Avui donarem el tret de sortida a la calorada que ens afectarà fins a mitjans de la setmana vinent. No s'assolirà una temperatura rècord, ni de bon tros, però farà molta calor durant força dies seguits. Avui la màxima voltarà entre 27 i 32 ºC al Pirineu i al litoral, entre 33 i 38 ºC a Ponent i entre 30 i 35 ºC a la resta.

Demà es repetirà la situació. Al matí l'ambient serà assolellat, i a partir de migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya que deixaran ruixats al Pirineu, al Prepirineu i en alguns sectors de l'interior de les comarques de Girona i de la Catalunya Central.

La temperatura encara pujarà una mica més. S'arribarà a valors de 34 a 39 ºC a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre, de 27 a 32 ºC al litoral i al Pirineu, i de 31 a 36 ºC a la resta. Amb tot, la nit serà suau a l'interior i xafogosa al litoral. Costarà dormir en algunes comarques, perquè de manera molt local el termòmetre podria no baixar dels 24 o 25 ºC en tota la nit a la costa.

De moment, l'ambient de canícula sembla assegurat tant dimarts com dimecres. A partir de llavors els diversos models no s'acaben de posar d'acord sobre si es mantindrà la calorada o si la massa d'aire càlid es retirarà.

Més continguts de