Un primer cas a Madrid i dos més a les Canàries eleven a nou els infectats per coronavirus a Espanya

Prèviament s'ha confirmat un primer cas al País Valencià, un tercer a Tenerife i el primer a Catalunya 

S'eleven a nou els casos de coronavirus a Espanya després que dimarts, a última hora, es confirmés que dos turistes italians més que s'allotjaven al mateix hotel d'Adeje (Tenerife) que el matrimoni que ja havia donat positiu també han contret la malaltia, segons va anunciar a Conselleria de Sanitat de Govern de Canàries a través de Twitter. Els dos nous positius formaven part del cercle més estret de persones que acompanyava el metge italià a qui  es va diagnosticar el coronavirus dilluns a la nit i de la seva dona, que va donar positiu ahir al matí.

Ahir es van confirmar, també, els primers casos a Catalunya i a Madrid. La tarda va ser, de fet, un degoteig de confirmacions a diferents punts de l'Estat. Catalunya va detectar  el primer positiu per COVID-19 a la Península Ibèrica , una dona italiana resident a Barcelona, i el País Valencià també va confirmat el cas d'un home infectat.

A les Illes Canàries, també va donar positiu la dona del turista italià que ja va donar positiu dilluns. En aquest cas, la parella estava allotjada en un hotel d'Adeje (Tenerife), que ara ha quedat aïllat: els clients i els treballadors s'han hagut de confinar a l'interior. Dues persones més allotjades en aquest establiment han fet elevar a nou el número d'infectats a l'Estat.

Fonts oficials han explicat a Efe que, després que es conegés el primer positiu de dilluns es van fer proves al grup de clients de l'hotel que més estreta relació havia mantingut amb el matrimoni italià, que estava format per vuit persones. Els dos primers resultats d'aquestes proves es van conèixer ahir a la nit i revelen que aquestes dues persones han contret el virus.

Un cop confirmat el resultat de les seves anàlisis, aquests dos ciutadans italians van ser traslladats a l'hospital, a Santa Cruz de Tenerife, on seran tractats en règim d'aïllament seguint els protocols, encara que de moment no presenten cap símptoma.

Amb ells, s'eleven a quatre els casos actius de coronavirus a Canàries, als quals se suma el del turista alemany que va ser atès fa unes setmanes a l'hospital de la Gomera, fins que va rebre l'alta mèdica després de superar la malaltia sense cap conseqüència per a la seva salut.

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

De fet, abans del cas de Catalunya i el nou de Tenerife, l'últim que s'havia detectat havia sigut el turista italià que és la parella de la dona ara també infectada. L'home va donar positiu aquest dilluns per coronavirus. El turista, un metge procedent de la zona d'Itàlia afectada pel Covid-19, s'havia començat a trobar malament i va anar a la Clínica Quirón del sud de Tenerife, on està hospitalitzat i aïllat després d'haver donat positiu en les proves fetes.

Fins ara, tot apunta que el contagi dels casos de coronavirus detectats a Espanya s'ha produït fora de les fronteres espanyoles.

Set morts pel coronavirus a Itàlia