Societat 10/01/2019

Nou dispositiu contra el 'top manta' a l’estació de plaça Catalunya

El sindicat de manters denuncia uns operatius "plagats d'abusos, maltractament i racisme"

Acn / Ara
1 min
L'intercanviador de l'estació de Rodalies i metro de Plaça Catalunya aquesta tarda, després del dispositiu.

BarcelonaAgents de la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos, han tornat a desplegar aquesta tarda un dispositiu contra el 'top manta' a l’estació de Rodalies i metro de la plaça Catalunya. És la segona acció policial aquesta setmana per desallotjar els manters de la zona de l’intercanviador entre els dos transports. Dimarts ja se’n va fer una, però els manters van tornar a la zona l’endemà, un cop ja no hi havia presència policial.

Sobre el dispositiu d’aquesta tarda, fonts de Renfe han indicat que torna a ser una actuació “puntual”. L’operació de dimarts va acabar amb 915 objectes comissats i 21 denúncies per venda ambulant sense autorització. Tant l’acció d’aquest dijous com la de dimarts s’emmarquen en les mesures que la Guàrdia Urbana, els Mossos, Renfe i TMB estan estudiant des de mitjans de desembre per impedir que els manters ocupin la zona de l’intercanviador subterrani de la plaça Catalunya.

Per la seva banda, en un comunicat a les xarxes socials, el sindicat de manters de Barcelona ha denunciat les mesures policials "repressives" que "només generen dolor, persecució i presó" per a uns venedors que "tan sols volen guanyar-se la vida de manera digna". Els 'top manta' critiquen uns operatius "plagats d'abusos, maltractament i racisme per part dels agents" i posen de manifest la instrumentalització electoral del fenomen de la venda ambulant. Finalment exigeixen "solucions de debò" més enllà de "la força i el descrèdit".

stats