Societat 04/11/2011

Michigan aprova una llei que justifica el 'bullying' si es fa per motius religiosos

La norma ha estat aprovada pels republicans i permet el maltractament a l'escola si hi ha "un convenciment religiós sincer" dels agressors

Ara
1 min

BarcelonaL'estat nord-americà de Michigan ha aprovat aquesta setmana una llei "anti-bullying" que admet el maltractament a l'escola si s'argumenta un "convenciment moral o religiós sincer" que el "justifiqui", segons recull la revista Time. La norma ha estat aprovada amb els vots a favor dels republicans i amb un emotiu rebuig de la senadora del partit de la minoria, Gretchen Whitmer.

"Podran donar-se copets a l'esquena i dir que han fet alguna cosa, però el que han fet és especificar com sortir-se'n de fer bullying", va dir la senadora. "Es una llicencia republicana per al bullying", va afegir.

Whitmer, molt emocionada, va recordar que la llei, que han anomenat "Matt's safe school law" (Llei de l'escola segura d'en Matt) després que un noi se suicidés al 2002 per un cas de bullying relacionat amb l'homosexualitat, no hauria fet res per salvar en Matt dels seus agressors si aquests haguessin argumentat un convenciment sincer de que l'homosexualitat és dolenta.

La senadora també va recordar en el seu discurs que almenys 10 joves han mort a l'Estat de Michigan en els darrers anys per motius relacionats amb el bullying i que aquesta llei no hagués evitat "cap ni una" d'aquestes morts.

stats