Societat 29/05/2014

La Policia Nacional torna a oferir la seva “col·laboració” als Mossos

El director general de la policia espanyola diu que l'oferta vol "garantir la seguretat"

Ara
1 min
Furgonetes dels antiavalots de la Policia Nacional aparcades a Calella, els dies dels aldarulls de Can Vies / @JEmiliRoig

BarcelonaEl director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, ha assenyalat aquest dijous que la competència de la seguretat ciutadana a Catalunya correspon al Govern català i als Mossos d'Esquadra, però ha insistit a oferir "qualsevol col·laboració si és necessària per garantir la seguretat dels ciutadans".

Preguntat sobre l'operatiu policial dels Mossos, ha assenyalat que no li correspon a ell fer "judicis crítics" i ha afegit que, com a director de la policia espanyola, valora "molt" la feina que fan altres forces i cossos de seguretat. "Som conscients del difícil que és a vegades la missió que la llei ens comenda, garantir la convivència, els drets i les llibertats ciutadanes, la seguretat (...) no és una tasca fàcil", ha sentenciat.

Aquest dimecres el ministeri de l'Interior va admetre que havia enviat a Barcelona uns 200 agents antiavalots procedents de diverses ciutats espanyoles. Alguns d'aquests agents s'han pogut veure aquest dijous pels carrers de Barcelona, en concret al passeig de Gràcia. La difusió d'una fotografia amb diverses furgonetes de la Policia Nacional estacionades a Calella ha despertat l'interès de molts ciutadans a les xarxes socials. Amb tot, molts lectors de l'ARA han assenyalat que aquest fet és habitual en aquesta època de l'any i que, per tant, no es pot vincular als fets de Can Vies.

stats