Reivindicació social
Societat 18/05/2011

Els acampats a la Puerta del Sol de Madrid convoquen una altra manifestació

Es farà divendres o dissabte. Després del desallotjament de diumenge, milers de persones s'han tornat a concentrar a la plaça. L'acampada s'allargarà, com a mínim, fins diumenge

Redacció
2 min
Surt el sol a la Puerta del Sol

MadridEls milers de manifestants que han passat la nit a la Puerta del Sol de Madrid –uns 5.000 segons algunes fonts– han decidit de matinada allargar les mobilitzacions fins diumenge. Els concentrats s'hi estaran les 24 hores del dia, per bé que amb la sortida del sol l'acampada s'ha buidat una mica perquè bona part dels assistents han anat a treballar o a estudiar. En una assemblea que s'ha fet quan eren les tres tocades de la matinada, els "indignats" també han decidit convocar una gran manifestació divendres o dissabte.

L'assemblea d'acampats insisteix que no representen cap partit ni associació. Aquesta ha estat la segona nit d'acampada, amb molts més participants per l'efecte crida del desallotjament de diumenge a la nit. Aquesta nit passada, la policia no ha intervingut. Han convocat una assemble a la una del migdia i una altra a les vuit de la tarda, a més d'una concentració a les sis de la tarda.

A primera hora del matí hi havia centenars de persones portant sofàs, lones, endreçant les tendes de campanya i rebent l'oferiment i la solidaritat de les botigues del voltant. S'han organitzat amb comissions, una de premsa amb desenes de portaveus que parlen amb els mitjans, una d'infraestructures per aconseguir objectes per poder passar uns dies, una d'alimentació per organitzar els àpats, i així fins a set.

Entre els curiosos i els assistents a l'acampada s'han anat formant grups de debat de manera espontània. "Indignats" que sortien de la feina per anar a fer un cafè, així com turistes, jubilats o estudiants han debatut sobre la utilitat de votar en blanc, la necessitat de canviar la llei electoral, els privilegis dels banquers o altres qüestions que consideren que haurien de canviar a l'Estat. Són grups de quatre o cinc persones que no es coneixien abans de conversar i que després d'uns minuts d'apassionades converses seguien el pas cap al seu destí.

Mobilització creixent

Milers de persones es van concentrar ahir al vespre a la Puerta del Sol en contra del model polític, econòmic i social i per reivindicar una regeneració del sistema. Ho van fer després que les desenes de persones que van dormir a la plaça diumenge a la nit fossin desallotjades cap a les 5 de la matinada, i envoltats d'un dispositiu policial d'uns vint furgons antidisturbis.

El moment que s'hi va aplegar més gent –la majoria, joves– va ser entre les 20 i les 20.30 hores, estona durant la qual van corejar consignes a l'uníson. S'hi van sentir lemes contra el sistema actual, que consideren que no és democràtic, i molts crits en contra del PP i del PSOE.

Als volts de les 22 hores molts ja s'estaven retirant, tot i que seguia havent-hi centenars de persones. "Aquesta nit, aquí ens quedem" era una de les consignes que corejaven. En tot moment, aproximadament la meitat dels assistents gravaven la concentració amb càmeres de vídeo i feien fotografies per retransmetre-les per Internet a través de les xarxes socials. El moviment se segueix difonent, entre d'altres, a través del hashtag #acampadasol.

També hi ha hagut concentracions a altres ciutats com València, Granada, Màlaga, Sevilla, Bilbao, Saragossa i Palma.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats