Societat 16/03/2015

1 milió de dòlars per a la 'millor mestra' del món

Nancie Atwell, una mestra d'anglès nord-americana, guanya l'equivalent al premi Nobel dels professors. Destinarà els diners a l'escola que ella mateixa va fundar

1 min

Es diu Nancie Atwell, i acaba d'aconseguir el premi Nobel dels mestres. Aquesta professora d'anglès nord-americana ha aconseguit aquest diumenge el Global Teacher Prize, un guardó que s'ha lliurat a Dubai i que està dotat amb un milió de dòlars. Un import que Atwell ja ha dit que destinarà al Centre per a l'Ensenyament i l'Aprenentatge de Maine (Estats Units), una escola sense ànim de lucre que ella mateixa va fundar el 1990.

I quin és el secret d'aquesta mestra? La motivació i l'entusiasme. En els seus tallers, els alumnes escullen els temes sobre els quals volen llegir i escriure. Un model d'aprenentatge amb el qual ha aconseguit que els estudiants llegeixin una mitjana de 40 llibres a l'any.

A més de la tasca com a mestra, Atwell ha dedicat bona part de la seva llarga trajectòria com a docent a desenvolupar i difondre pràctiques d'aprenentatge eficaces a l'aula. Des del 1976 ha escrit 9 llibres sobre ensenyament i ha pronunciat més de 120 conferències arreu dels Estats Units.

Atwell s'ha imposat als 5.000 candidats de 127 nacionalitats que optaven al Global Teacher Prize.

En el moment de rebre el guardó, la mestra ha assegurat que per a ella és un "privilegi" exercir aquesta professió i ajudar la gent jove a formar-se. I és que el seu mètode d'aprenentatge té una eficàcia demostrada: més del 97% dels alumnes que han passat per la seva escola han acabat cursant estudis universitaris.

stats