Societat 28/05/2013

El ministeri d'Educació a un estudiant: "Esto es España y hablamos español"

És la resposta d'un funcionari a un alumne estranger que cursa un doctorat a la Universitat de Barcelona. L'estudiant havia demanat informació en anglès de les beques que concedeix l'Estat

Joan Serra
2 min
La cimera per pactar una resposta    a la llei Wert es farà dimarts

BarcelonaEl ministeri d'Educació va respondre de mala manera a un estudiant d'origen pakistanès que cursa un doctorat d'economia a la Universitat de Barcelona (UB) i que es va dirigir al ministeri d'Educació per sol·licitar documentació sobre les beques que concedeix l'Estat. L'estudiant, que no parla català ni castellà, es va dirigir en anglès al ministeri per demanar informació sobre la convocatòria de beques i si era possible rebre les instruccions en aquesta llengua. El correu de resposta del ministeri va ser, pel cap baix, desafortunat: "Esto es España y hablamos español".

Aquest fet ha estat denunciat per la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie. "L'alumne s'havia dirigit al ministeri molt educadament", ha explicat Paluzie a l'ARA, que recorda que la majoria d'estudiants d'aquest doctorat són estrangers. El correu de resposta no està signat per cap funcionari, tot i que hi consta la informació de la direcció general de Política Universitària del ministeri.

L'alumne fa pocs mesos que és a Barcelona i encara no domina el català ni el castellà, tal com ha recordat la degana de la UB. Després de la sorpresa inicial, l'estudiant respon al ministeri que ja demanarà a la facultat si pot exercir d'interlocutor per obtenir la informació. En un últim correu, des del ministeri recorden la possibilitat d'un endarreriment de les convocatòries. "La crisis, los recortes... Todo es parte del mismo problema", acaba afegint el funcionari.

La degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB ha confirmat que formularan una queixa formal a la direcció general de Política Universitària.

stats