Societat 06/05/2015

El pla de Rodalies anunciat per la ministra només inclou per Catalunya les inversions que ja va prometre el 2013

Foment diu que el pla de Rodalies a tot l'Estat suposarà una inversió de 1.257 milions, dels quals quasi 400 seran per Catalunya: els 306 per millorar la xarxa, i els 90 des desdoblament parcial de la R3 fins a Vic

Europa Press
1 min
El Govern demana a Foment el traspàs complet de Rodalies

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dimecres una inversió de 1.257 milions d'euros en un pla de millora del servei de Rodalies, que serà la més gran que es farà en aquest transport ferroviari des de la seva posada en marxa fa dues dècades.

El problema d'aquest anunci per a Catalunya és que d'aquests diners, a les Rodalies catalanes només li toques prop de 400 milions, que la ministra ja va anunciar i prometre la tardor del 2013: els 306 per millorar la xarxa, i els 90 des desdoblament parcial de la R3 fins a Vic.

El pla s'executarà en un termini de tres anys i té com a objectiu millorar el servei que es presta a 18 ciutats per tal de guanyar 22 milions de passatgers nous.

En aquest sentit, Foment, a través d'Adif i Renfe, destinarà la inversió a modernitzar els trens, millorar les estacions, suprimir passos a nivell i optimitzar els sistemes d'informació als viatgers aplicant les noves tecnologies perquè comptin amb dades del servei en temps real.

La ministra també ha indicat que a partir del juny ja es començarà a prestar servei de 'wifi' gratuït a les estacions de Rodalies, començant per les de Getafe (Madrid) i Plaça de Catalunya a Barcelona.

De la inversió total prevista en el pla, Adif aportarà 1.000 milions d'euros i Renfe els 257 milions restants, segons ha detallat Pastor en la seva intervenció en el 'Fòrum Cinco Días'.

stats