DIADA CASTELLERA
Societat 22/11/2015

Els Minyons de Terrassa fan història en descarregar el quatre de deu amb folre i manilles

La colla malva ha aconseguit un fita mai vista en el món casteller: carregar i descarregar el quatre de deu emmanillat

Carol Martín
2 min
El 4 de 10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa/CRISTINA CALDERER

TerrassaLa diada dels Minyons de Terrassa ha despertat una expectació especial pel domini dels malves dels castells de deu pisos enguany sumat a la seva intenció de dur a plaça el quatre de deu amb folre i manilles. Cap colla havia arribat més enllà de començar a entrar els dosos del castell, tots els intents fets fins ara a plaça s’havien quedat lluny de poder-se carregar i tan sols l’intent de poder-se’l plantejar ja demostra l’excel·lent estat de forma de les colles.

El domini dels castells emmanillats dels malves s’ha fet palès enguany, i hi havia l’esperança de veure avui un dels millors intents que es podien dur a plaça. Ningú s’esperava, però, que no només els Minyons fossin capaços de carregar per primer cop el quatre de deu amb folre i manilles, fita que ningú mai abans havia assolit, sinó que a més, amb un domini espectacular, han aconseguit descarregar-lo. Els Minyons han escrit un full més de la història dels castells en assolir un castell de la màxima dificultat, inèdit, i descarregar-lo el primer cop que també en dibuixaven l’aleta.

El quatre de deu amb folre i manilles l’han dut a plaça dues colles, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Si bé en el primer intent no van arribar a sonar les gralles, fet pels Verds a la plaça de la Vila de Vilafranca, el castell veia la llum per primera vegada el 1996. Tot i així, el primer comptabilitzat com a intent va ser l’any 2013, també per part dels Verds, que va cedir amb l’entrada dels dosos. L’any següent, el 2014, els Minyons es van atrevir a dur-lo a plaça per primer cop, però tot i que els resultats a l’assaig van ser prometedors, la magnitud del castell no va reflectir la feina feta i va cedir també abans de col·locar dosos.

El món casteller, bocabadat

Ara bé, enguany els Minyons han aconseguit contenir els nervis, i han treballat el castell de manera excel·lent. Un 'esforç titànic' de folre i manilles per no cedir al pes ha permès veure per primer cop l’aleta del castell, i han deixat el món casteller bocabadat en descarregar-lo tot seguit. Un altre rècord que s’apunten els malves és que la fita l’han aconseguit després de descarregar, a la primera ronda, el tres de deu amb folre i manilles, de manera que per primer cop una colla completa dos castells de deu en una mateixa diada.

stats