Societat 19/12/2013

Com era el món el 1714?

Fins al mes de setembre del 2014, el Museu d'Història de Barcelona serà la seu d'una exposició que explica la situació mundial durant els Fets del 1714

Ara
1 min

Barcelona'El món del 1714'. Aquest és el títol de l'exposició que acull fins al setembre de l'any que ve el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), i que explica els canvis i les evolucions mundials que van succeir paral·lelament a la resistència del 1714 a Barcelona.

Organitzada amb motiu del Tricentenari, la mostra també fa un un repàs a la importància de la ciutat en les rutes comercials marítimes i les institucions polítiques participatives incipients. És el cas del Consell de Cent a Barcelona i dels primers organismes de control mercantil com la borsa d'Amsterdam o el Banc d'Anglaterra.

També s'hi pot llegir el testimoni dels principals nobles europeus que van defensar la lluita de Barcelona i les llibertats dels catalans, o el relat inèdit d'un italià que va explicar la seva vida a la cort dels Àustries mentre va ser a la ciutat. Tot plegat, símbols de l'impacte que la resistència catalana va tenir a Europa, i que segueixen més vigents que mai.

stats