Societat 17/04/2014

Mones d'aquí, d'arreu

Diverses pastisseries especialitzades de Barcelona ofereixen mones i ous de Pasqua fets a partir de les tradicions d'altres països

Ara
1 min

BarcelonaLa interculturalitat també ha arribat al món dels dolços i, en concret, al de la mona de Pasqua, els ous i les figuretes de xocolata que els padrins i les padrines compraran durant aquests dies als seus fillols. A Barcelona ja fa temps que diverses pastisseries típiques d'altres països ofereixen dolços per Pasqua que combinen les receptes de cada territori amb la tradicional mona artesanal catalana.

N'és un bon exemple la pastisseria búlgara Bànitsa, a l'Esquerra de l'Eixample. Els seus pastissos, com revela el nom de la botiga, les 'bànitses', estan fets d'una mena de pasta de full molt fina que es coneix com a 'phyllo', de blat, molt estesa a diferents països de l'est d'Europa i de la Mediterrània.

Personatges coneguts, de xocolata

Tal com marca la tradició, tota mona va acompanyada d'ous i figures de xocolata de tot tipus. Durant aquests dies també es poden trobar a pastisseries japoneses, com ara Takashi Ochiai.

Amb una llarga tradició a la ciutat, i sense oblidar les arrels a la terra originària, venen els personatges nipons preferits per la quitxalla d'ara i d'abans.

Pintar ous amb premi

I si els padrins volen preparar la mona que regalaran als fillols, l'establiment nord-americà Taste of America dóna l'opció de preparar-la amb productes dolços importats dels Estats Units. Naturalment no hi poden faltar els ous, que, segons la tradició nord-americana, els més petits han de decorar i trobar amagats. Com a recompensa, al seu interior hi ha premis i llaminadures.

stats