Obituari

Mor Pep Valls, responsable de comunicació de Fundesplai durant més de tres dècades

L'entitat el recorda com una persona apassionada per la seva família i la comunicació

ARA
2 min
GJcySq WAAAw6dH

BarcelonaEl periodista Josep Valls Hausmann, responsable de comunicació de Fundesplai durant més de trenta anys, ha mort a causa d'un càncer aquesta matinada als 60 anys a casa seva, a Barcelona, amb la família. "La multitud de missatges d’estima que arriben per totes les vies són una petita mostra, com ell mateix ens va dir fa pocs dies, del privilegi d’estimar i ser estimat", expliquen des de l'entitat, que el recorden com una persona apassionada. En concret, destaquen la passió de Valls per la seva família: la dona, els fills, els pares, els germans i els nebots eren "una gran pinya que feia girar el seu món".

També destaquen la passió de Valls per la comunicació. Periodista de formació, la seva carrera professional es va iniciar a la premsa escrita, i després va aplicar els seus coneixements als gabinets on va treballar, principalment a Fundesplai. De fet, de la multitud de missatges d'afecte i record que han arribat, bona part són dels molts companys periodistes que Valls va fer al llarg dels anys treballant en el sector. Va ser un dels encarregats d'impulsar la projecció social de l’entitat i les iniciatives de lleure educatiu, inclusió social i millora ambiental en general.

La vetlla serà dilluns a partir de les 15.30 i fins a les 21 hores al tanatori de la ronda de Dalt i la cerimònia es farà dimarts a les 13 hores al mateix tanatori.

Fomentar el periodisme des del lleure

L'ARA i la Fundació Catalana de l’Esplai fa anys que col·laboren fomentant el periodisme des del lleure educatiu. L'any 2018 va néixer el Campus de Periodisme que organitzen conjuntament amb l'objectiu d'ensenyar als joves catalans la importància de tenir mitjans de comunicació de qualitat, que formin i informin, i de ser ciutadans amb esperit crític. Hi participen directament periodistes del diari com Antoni Bassas, Mònica Planas i Xavier Bertral, entre d'altres, i es dirigeix a nens i nenes d’11 a 16 anys. L'ARA i l'entitat també han organitzat, més recentment, el Campus de Periodisme i Música, que té com a objectiu final que els participants componguin una cançó de temàtica social.

stats