Societat 29/07/2021

Investiguen la mort d’una nena en un foc a Terrassa quan era sola a casa

La mare estava treballant i la seva parella havia marxat del pis tancant la porta amb clau

ARA
2 min
Una de les finestres del domicili de Terrassa on es va produir l'incendi aquest dimecres a la tarda.

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra han obert una investigació per la mort d’una nena de quatre anys en un incendi a Terrassa quan era sola a casa. El foc va començar aquest dimecres a la tarda, cap a les 19.30 h, en una habitació del pis on vivia la menor. Quan els Bombers van entrar al domicili per apagar les flames van trobar la nena ferida a l’interior i el SEM la va traslladar en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on finalment va morir. Segons l’ACN, no hi havia ningú més a l’habitatge perquè la mare estava treballant i la parella de la dona –l’home no és el pare de la menor– havia marxat del pis i tancat la porta amb clau.

Els Mossos han explicat que la investigació vol determinar si hi ha una responsabilitat penal i la policia treballa per concretar l’origen del foc. Fins ara no s’ha fet cap detenció. L’home va tornar al domicili quan l’incendi ja estava avançat i quan la mare se’n va assabentar també s’hi va desplaçar: un cop allà la dona va haver de ser atesa per ansietat. "La investigació haurà d'aclarir els fets. Si hi ha un delicte penal s'haurà de respondre davant la justícia i atenir-se a les conseqüències. Seria un fet molt greu", ha avançat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Segons Ballart, el consistori no tenia cap expedient de la família als serveis socials ni a polítiques de gènere. Tampoc consten antecedents policials a la mare ni al seu company, que des de fa uns mesos viuen junts a Terrassa.

Veïns desallotjats

Dues famílies que també resideixen al mateix edifici on va passar l’incendi han hagut de dormir fora perquè els seus pisos han quedat afectats pel foc, tot i que ara ja han pogut tornar a casa. La calor causada per les flames va trencar vidres dels seus habitatges, va provocar incidències al sistema elèctric i ha deixat la façana malmesa, malgrat que l’incendi no ha danyat l’estructura del bloc. Pel que fa al domicili on va cremar el foc, els dormitoris han quedat calcinats i els Bombers van haver d’esbotzar la porta d’entrada tancada amb clau.

L’Ajuntament de Terrassa ha fet aquest dijous al migdia un minut de silenci davant el consistori i ha decretat un dia oficial de dol.

stats