Societat 09/07/2013

Reobren les platges entre Empúries i l'Escala tancades per la suposada presència d'un tauró

L'informe mèdic descarta que la lesió que té l'home que ha alertat de la presència de la tintorera sigui una mossegada d'un tauró

Acn
2 min
La platja de l'Escala ha estat tancada durant unes hores

l'EscalaLa Creu Roja ha aixecat la prohibició de bany a les platges de l'Escala (Alt Empordà) on aquesta tarda onejava la bandera vermella per la suposada presència d'un tauró tipus tintorera. L'alerta l'ha donat un banyista en notar que alguna cosa l'havia fregat dins l'aigua.

Ràpidament a la platja s'ha estès el rumor que hi havia un tauró prop de la sorra. L'alcalde, Estanis Puig, atribueix el rumor al "nerviosisme" del moment i ha assegurat que cap de les persones que inicialment deien haver vist l'animal han pogut confirmar finalment la seva presència.

L'informe mèdic del banyista descarta que hagi sigut víctima d'una mossegada d'algun animal.

Cap a dos quarts de sis de la tarda un banyista ha sortit molt nerviós de l'aigua relatant que un peix de grans dimensions l'havia atacat. Del peix gros ha passat a un tauró tipus tintorera i el boca-orella ha fet la resta. En pocs minuts, tota la platja n'anava plena i hi havia sospites que dins l'aigua hi podia haver un tauró.

Per precaució, la Creu Roja ha optat per hissar la bandera vermella i per demanar als banyistes que sortissin de l'aigua fins que s'esclarís què havia passat. En total, han prohibit el bany a cinc platges. Al banyista, mentrestant, l'han portat al Centre d'Atenció Primària (CAP) perquè el visités un metge.

La Creu Roja ha començat a buscar el tauró dins l'aigua amb embarcacions. Alhora, han fet soroll perquè si hi havia alguna tintorera marxés de la costa i anés cap al fons del mar.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha explicat que ningú ha vist el tauró. Tot i que diversos banyistes que hi havia a la sorra havien assegurat d'entrada que havien vist una tintorera, al cap d'una estona no han sigut capaços de confirmar-ne la presència.

Per això, Puig creu que s'ha produït una situació de "nerviosisme" i que el més probable és que el que hagi fregat el banyista dins l'aigua hagi sigut algun peix de grans dimensions, alguna alga o fins i tot alguna medusa. "Aquí no en tenim, de taurons, els pescadors expliquen que hi ha tintoreres a la badia però no s'apropen a la costa", ha explicat Puig.

A més, la Creu Roja ha comunicat que l'informe mèdic del banyista conclou que tenia una erosió al braç però descarta que l'hagi mossegat o esgarrapat cap animal dins l'aigua.

stats