Societat 21/08/2015

Un mosso i un sanitari salven cinc nens i un home d'un cotxe atrapat en una riera

Són germans i estaven fora de servei, però van veure el que passava des del balcó de casa

Ara
3 min

BarcelonaUn agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei i el seu germà, tècnic sanitari que fa feina pel Servei d'Emergències Mèdiques, van rescatar el dia 15 d'agost al vespre cinc nens d'entre 2 i 10 anys i un home que s'havien quedat atrapats al cotxe quan intentaven creuar una riera a Cunit, al Baix Penedès. Segons els Mossos, que han comunicat els fets avui, cap a les nou de la vespre una tempesta va omplir de cop i volta la riera però un cotxe va intentar creuar-la i no en va poder sortir, l'aigua el va començar a arrossegar. Ho van veure des del balcó de l'apartament on eren i van decidir actuar.

Quan el cotxe, arrossegat per la riera, es va quedar encallat prop d'on desemboca, els dos germans van aprofitar-ho per acostar-s'hi i van parlar amb els nens. "Els vam dir que estiguessin tranquils, que intentaríem ajudar-los", ha explicat aquest matí als mitjans de comunicació l'agent de policia, tal com podeu veure al vídeo. Les portes del cotxe estaven bloquejades pel corrent de l'aigua, i per això van decidir treure els nens per una finestra del darrere que era oberta. Mentre amb una mà s'agafaven a una vorera que sobresortia de l'aigua, amb l'altra van alliberar els dos primers nens.

Amb el tercer nen el cotxe ja s'havia mogut "l'aigua empenyia molt fort", ha dit l'agent, i els agents no hi arribaven. El nen va intentar sortir-ne sol i va saltar per intentar agafar la mà d'un dels dos germans però no ho va aconseguir i es va quedar atrapat sota el cotxe. Tot i això, els germans el van poder treure uns segons més tard. Per rescatar els dos darrers infants, una nena que aguantava un nen d'uns 2 anys, el tècnic sanitari es va enfilar al sostre de l'automòbil i els va treure des d'allà, passant-los al seu germà que els acostava a terra ferma.

Quan tots els nens eren fora l'agent va dir al conductor que sortís per la porta del davant, que no quedava contra el corrent d'aigua. L'home va poder sortir i arribar a la vorera amb l'ajuda dels germans.

L'agent ha dit avui que ser "policia no és posar-te un uniforme i fer unes hores de feina, és una vocació i qualsevol policia ho hauria fet". A més, ha assegurat que està "content" del ressò que ha tingut tot plegat perquè la feina de policia és una feina "que moltes vegades no et reconeixen" i hi ha més queixes, "a causa de les imatges que surten a la televisió", que no pas elogis.

Ressò a les xarxes

Un anònim ho va explicar a la pàgina de Facebook d'El informer de Cunit, una eina per a publicacions anònimes. Els Mossos donen per verídic el relat dels fets, que diu que "dos nois descalços i sense samarreta" van córrer a ajudar uns "nens desesperats i un conductor" que havien quedat atrapats a la riera de Cunit. Segons el relat, un dels nens va caure a l'aigua i el va atrapar un remolí, quan intentava sortir del cotxe, però tot i això els dos nois el van poder treure sa i estalvi.

Després de més de 100 comparticions, mig miler de 'likes' i una quarantena de comentaris a la publicació de Facebook, els dos germans van respondre a la mateixa pàgina agraint la reacció dels lectors i assegurant que només van fer el que hauria fet qualsevol.

stats