SOCIETAT
Societat 04/10/2011

Els Mossos tindran operadors de càmera

L'equip dependrà de la Divisió d'Informació i ja té assignat el seu cap. Complementaran les videocàmeres que portaran al casc els antiavalots

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan creant un equip d'operadors de càmera de vídeo que s'integrarà a la Divisió d'Informació del cos. La seva tasca serà complementar les imatges que els agents antiavalots enregistrin amb les seves càmeres de vídeo, que portaran, presumiblement, instal·lades al casc a partir de 2012.

Les filmacions seran només d'interès policial i permetran la identificació de persones que cometin delictes aprofitant l'anonimat que proporcionen les aglomeracions. Fonts consultades per l'ACN han explicat que l'equip d'operadors el formaran uns deu agents i estarà liderat per un cap que ja ha sigut designat.

La Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra comptarà amb un equip d'operadors de càmera de vídeo. Els operadors seran agents que ja reben formació específica per desenvolupar aquesta tasca. Una tasca adreçada a facilitar, sobretot, la identificació de persones que cometen actes delictius amagant-se entre manifestants pacífics.

Seran policies especialitzats que, per exemple, seguiran encaputxats fins on calgui per descobrir la identitat que amaguen. Actualment les persones que duen a terme actes vandàlics protegint la seva identitat rere màscares o passamuntanyes acostumen a sortir indemnes de les seves accions perquè judicialment no pot demostrar-se que han sigut ells els infractors, segons han explicat les mateixes fonts.

La nova unitat policial treballarà gairebé sempre acompanyant la Brigada Mòbil dels Mossos. Aniran de paisà i se situaran entre els manifestants. La policia ha descartat logotipar-los com la resta de mitjans gràfics perquè entenen que aquesta decisió posaria en perill els periodistes.

La creació d'aquest equip no afectarà la decisió de dotar de videocàmeres els agents de la Brimo, que, tal com ja va avançar l'ACN, s'estrenaran a partir de 2012. Les proves per decidir quin punt de la indumentària és el més indicat per instal·lar-hi les videocàmeres segueixen endavant. Les primeres proves ja s'han fet situant-les en el casc o l'armilla.

stats