Societat 26/05/2014

Els Mossos desallotgen Can Vies

La policia ja ha tret la dotzena de persones que s'havien atrinxerat a l'interior de l'immoble

Ara
2 min
Els Mossos han desallotjat Can Vies. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl centre social de Can Vies de Barcelona, ocupat des de fa 17 anys, sabia que el seu desallotjament podia ser imminent, després de rebutjar la darrera proposta municipal per arribar a un acord. L'actuació policial s'esperava per a aquest mes de maig. I, finalment, els Mossos s'han dirigit aquest dilluns al migdia a l'edifici per començar-lo a buidar. Els agents vestien com si fossin operaris, habituals a les vies del tren que hi ha al costat.

La policia ha irromput a les 13.18 hores al Centre Social Autogestionat Can Vies per desallotjar-lo amb un dispositiu de diverses furgonetes de la Brigada Mòbil i un helicòpter, que han tallat els carrers adjacents a l'edifici, al districte de Sants-Montjuïc. Els Mossos han utilitzat una grua per als treballs de desallotjament i els manifestants ja comencen a concentrar-se a la plaça de Sants, on ja s'hi han reunit unes 200 persones. Els agents que han accedit a l'edifici i han obligat les dotze persones -que hi esperaven lligades- a sortir-ne. Quan faltava poc per les set de la tarda, n'ha sortit l'últim.

En un vídeo difós per la Directa es veu la preparació dels ocupants per intentar dificultar l'actuació policial.

Acabat el desallotjament, ha començat l'enderroc parcial de l'edifici, segons ha concretat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que és propietari de l'immoble, en un comunicat i argumentant el mal estat de conservació de l'estat. Asseguren que ara el terreny es posarà a disposició de la ciutat per completar la urbanització de les vies de Sants.

L'última oferta del consistori demanava als responsables del centre que sortissin de l'edifici un temps mentre s'hi feien els treballs necessaris per convertir-lo en un equipament municipal i després cedir-los la gestió. La Plataforma de Suport a Can Vies, però, va manifestar la seva "desconfiança" pel que fa a les intencions del consistori i les negociacions es van trencar a mitjans de mes.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informa per megafonia als usuaris del metro que per "una incidència" el combois no s'aturen a la parada de Mercat Nou, punt on s'està produint el desallotjament de Can Vies.

stats