Societat 21/05/2019

Els Mossos desallotgen una casa okupada per persones immigrants

Més de 20 furgons policials han participat en el desnonament, que ha durat cinc hores

Jordi Mumbrú
2 min
Els Mossos desallotgen una casa okupa al carrer Independència de Barcelona.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra s'han presentat avui a les 9.00 davant l'edifici del carrer Independència, 311, al barri del Clot de Barcelona, a tocar de la Sagrada Família, amb una ordre de desallotjament. A la porta, però, s'hi han trobat una trentena de persones concentrades. Els okupes també havien aixecat una petita bastida a l'entrada, que impedia obrir la porta. Dalt de la bastida, a més, i en un dels balcons, hi havia dues persones penjades, subjectades amb cordes.

Per poder executar el desallotjament de l'edifici, on vivien uns 30 immigrants (alguns refugiats segons fonts del moviment okupa) i també persones del col·lectiu LGTBI, els agents han hagut de tallar aquest tram del carrer Independència. No hi deixaven passar ningú, ni tan sols caminant. Després de fer fora els nois que hi havia a la porta i la noia penjada del balcó, membres de la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra s'han enfilat dalt de la bastida per desallotjar també la noia. Mentre feien l'operació, les persones concentrades a banda i banda del carrer per protestar contra el desallotjament anaven donant suport a la noia amb crits de "Tamara, no estàs sola".

Finalment, cap a les 12.15 h, els agents han aconseguit despenjar la noia i entrar dins de l'immoble, on hi havia una cinquantena més de persones tancades. Durant l'operació de desallotjament, que ha acabat a les 12.45, s'ha detingut una de les noies que s'havia penjat per impedir el desnonament a qui s'acusa de resistència i desobediència als Mossos. Els agents també han denunciat a set persones més.

La finca té tres pisos i és propietat de la immobiliària Egnatia Capital, que va adquirir l'edifici fa tres anys i mig. En el moment de la compra "l'edifici estava buit", segons fonts de l'empresa, però uns mesos més tard "hi van entrar uns okupes molt ben organitzats". L'objectiu d'aquesta ocupació, que es va produir l'octubre del 2017 i ha durat fins a aquest dimarts, era proporcionar un allotjament a persones que vivien en una situació de vulnerabilitat. De fet, en aquest immoble hi vivien persones de Gàmbia, del Senegal i del Camerun, segons ha explicat el Mauricio, un dels joves que havien participat en activitats de la casa i que aquest matí havia anat a donar-los suport. Fonts de la propietat, però, han assegurat que en aquest desallotjament "s'han donat totes les garanties legals" i han recordat que aquest era el tercer intent de fer fora els ocupants.

stats