Societat 28/12/2011

Mossos, bombers i funcionaris de presons sortiran al carrer per defensar "el model públic de seguretat"

El portaveu de SAP-UGT assegura que el Govern ha tibat massa "i la corda s'ha trencat"

Acn
2 min
Els representants de Mossos, bombers i funcionaris de presons / ACN

BarcelonaEls sindicats dels Mossos d'Esquadra, Bombers, personal penitenciari i agents rurals han convocat per aquest dijous oficialment una mobilització sota el lema 'Cossos especials en lluita. Amb la seguretat pública no es juga'. La manifestació sortirà des de la plaça Urquinaona a dos quarts de sis de la tarda i acabarà a la plaça Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat. Els representants dels treballadors que configuren els cossos de seguretat del país volen mostrar "de manera unitària" el seu rebuig "contra les brutals mesures" del Govern que suposen "una importantíssima retallada de les condicions laborals dels empleats públics" afecten "directament els drets socials de tots els ciutadans". La retenció "arbitrària" d'una part de la paga extraordinària dels funcionaris ha vessat definitivament el got de la paciència dels sindicats dels cossos de seguretat del país. Sortiran a demostrar la seva indignació aquest dijous pels carrers de Barcelona en una manifestació que pretén ser "modèlica", en paraules del portaveu de SAP-UGT, Valentin Anadón.

"La protesta no és només per defensar els nostres drets retributius, que també, sinó per defensar un model de seguretat pública que aquest Govern està atacant emparant-se en la crisi", ha criticat. El representant de Bombers de CCOO, Lenadre Gallaradet, ha demanat a la ciutadania que "obri els ulls" i s'adoni que els funcionaris que el Govern ha situat en el seu punt de mira "són professionals que han superat unes oposicions justes" i ara s'estan collant el cinturó "mentre els polítics segueixen cobrant totes les dietes". Els representants dels bombers de la Generalitat asseguren que el cos pateix una greu manca de material i de vehicles, recorden que s'ha eliminat la convocatòria d'oposicions prevista per pal·liar la manca d'efectius i que segueixen sense cobrar les hores extres des del mes d'abril.

Els delegats dels Mossos, per la seva banda, també centren les seves denúncies en una manca de material i de vehicles que està posant en risc la integritat dels agents i afecta la qualitat del servei que acaba rebent la ciutadania. Anadón ha assegurat que la de demà serà només la primera acció de resposta sindical. "En vindran més". El responsable d'UGTPRESONS, Xavier Martínez, ha denunciat novament una massificació a les presons catalanes que posa en risc la seguretat dels seus funcionaris. Martínez, a més, ha lamentat que segueixin tancats dos centres nous ja enllestits que podrien alleugerir ràpidament la congestió de presons que han arribat a acollir a fins sis presos dins la mateixa cel·la.

Des del sindicat d'Agents Rurals, el cos més petit dels que dijous es manifestarà, se subratlla que les retallades patides han suposat la davallada d'un 5% de la seva plantilla. "No s'han cobert les jubilacions que hem tingut darrerament i s'han acomiadat molts treballadors interins", ha explicat Guillem Cabrera, de CCOO.

stats