Societat 02/05/2015

Els Mossos identifiquen 16 persones pels incidents de la marxa alternativa

La CUP ha denunciat que els Mossos d'Esquadra van agredir ahir la seva candidata per Barcelona, Maria José Lecha, quan aquesta es va interessar per l'estat d'una persona que estava sent identificada

Efe
1 min
Un dels comerços destrossats després de la manifestació anticapitalista de l'1 de maig / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa manifestació alternativa del Primer de Maig va acabar a Barcelona amb 16 identificacions per participar presumptament en diferents actes vandàlics.

Els Mossos van identificar aquestes persones per la suposada implicació en les destrosses que van patir vuit entitats bancàries, una immobiliària i l'hotel Catalonia de la capital catalana al final de la marxa, que va reunir uns quants centenars de persones.

La manifestació va transcórrer amb normalitat fins que alguns dels manifestants, amb la cara tapada amb passamuntanyes, van fer pintades i van llançar pintura contra algunes façanes, van trencar vidres d'aparadors i bancs i van destrossar caixers automàtics del centre de la ciutat.

Precisament, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat que els Mossos d'Esquadra van agredir ahir la seva candidata per Barcelona, Maria José Lecha, quan aquesta es va interessar per l'estat d'una persona que estava sent identificada.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que durant una de les identificacions –concretament una que es va fer a l'alçada del número 164 del carrer Girona– un grup de persones va intentar entorpir l'actuació policial i es van produir algunes empentes, en una de les quals Maria José Lecha va caure a terra.

En declaracions a l'agència Efe, un portaveu de la policia catalana ha negat que es produís cap més agressió, com denuncia la CUP.

stats