Societat 27/03/2018

Els Mossos intervenen en dos narcopisos del Gòtic

La pressió policial al Raval ha fet que els traficants obrin pisos en altres barris

Jordi Mumbrú
1 min
Agents de la Guàrdia Urbana durant l'operació policial.

BarcelonaLa pressió policial al Raval contra els narcopisos està provocant que els camells busquin locals en altres barris. El Gòtic ha sigut el primer de patir aquest efecte col·lateral. Des de fa uns mesos, veïns i comerciants han detectat "molts moviments" que s'han traduït en, almenys, cinc narcoocupacions. Des d'aquesta tarda, però, n'hi ha dos menys. Els Mossos d'Esquadra, en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana, han fet dues entrades en dos dels locals que tenien controlats, tots dos a la plaça Traginers.

L'operació policial ha començat cap a les 16.30 h, quan, simultàniament, els agents dels Mossos han entrat als dos narcopisos de la mateixa plaça Traginers. Tots dos pisos, segons fonts veïnals, estaven gestionats per les mateixes persones. Aquest dimarts al matí la regidora del PDECat Mercè Homs ha fet una roda de premsa a la plaça Traginers per demanar al govern de la ciutat "una acció contundent contra els que trafiquen". Durant els vint minuts que ha durat la roda de premsa, s'han vist entrar al local unes sis persones.

El procediment d'ocupació és el mateix que viu el Raval des de fa prop de dos anys: busquen locals buits, els ocupen i els converteixen en punts de venda. Normalment, permeten que es consumeixi la droga a l'interior.

stats