Societat 22/08/2019

Investiguen la tercera agressió sexual en quatre dies a Barcelona

Unes 150 persones es concentren a Gràcia contra els nous casos

Ara
2 min
La manifestació d'aquesta tarda a Gràcia contra les agressions sexuals

BarcelonaTres agressions sexuals en quatre dies a Barcelona. Són els casos que s’han conegut i que els Mossos d’Esquadra investiguen, segons han confirmat fonts policials a l’ARA. L’última agressió sexual ha sigut aquest dijous cap a les set del matí, quan la víctima entrava al portal de casa, al districte d’Horta-Guinardó. Un veí que ha sentit els crits ha auxiliat la dona, i el presumpte agressor ha fugit. La primera de les agressions sexuals es va produir a la zona de Penitents i el Coll (ja al districte d’Horta-Guinardó) i la segona al Camp d’en Grassot (al districte de Gràcia), coincidint amb la celebració a la zona de la festa major del barri.

Els agents investiguen si hi ha algun tipus de connexió entre els tres casos, especialment entre el primer i el tercer, per haver-se produït a una hora semblant i en punts més pròxims. Diumenge, cap als volts de les cinc de la matinada, una dona va denunciar haver estat violada mentre tornava de la zona dels carrers guarnits de Gràcia cap a casa seva. Tot i així, les fonts policials consultades parlen de tres investigacions diferents i no consta cap detenció. De fet, els Mossos encara no han rebut denúncia de l’últim dels casos, tot i que en tenen coneixement.

La segona denúncia es remunta a les sis de la tarda de dimarts, quan una dona va patir una altra agressió sexual a les proximitats del carrer Indústria i el passeig de Sant Joan, al barri de Gràcia.

Precisament, unes 150 persones s'han concentrat aquesta tarda a Gràcia contra les agressions sexuals, només dos dies després de fer una altra manifestació per condemnar la primera violació coneguda –la dona que tornava de les festes del barri diumenge a la matinada–. Però després de les dues altres agressions sexuals, entitats feministes i institucions han tornat a convocar una protesta a la plaça de la Vila de Gràcia. “Mostrem el rebuig i la nostra ràbia, fem soroll i plantem-nos davant les agressions masclistes”, han reclamat en la lectura del manifest, recollit per l’ACN.

“Protestem per les agressions que patim les dones diàriament, aquí, a la resta d’Espanya i a tot arreu, a tot el món”, han denunciat les participants a la concentració, que entre els càntics han fet la següent reivindicació: “El dret com a dona de sortir quan, com i pel que jo vulgui. És el dret que tenim totes les dones”.

Entre el gener i el juny d’aquest any s’han presentat 101 denúncies per agressions sexuals a Barcelona. Són un 14,4% menys que el primer semestre del 2018, quan es van denunciar 118 agressions sexuals.

stats