Societat 24/02/2016

Multa milionària a Johnson & Johnson després que vinculin les seves pólvores de talc a un cas de càncer

La companyia haurà de pagar 72 milions de dòlars a la família d'una dona que va morir l'any passat als Estats Units

Efe
1 min
Un jurat acusa Johnson & Johnson d'ocultar que els seves pólvores de talc són cancerígenes / REUTERS

Nova YorkLa companyia de cosmètica Johnson & Johnson ha estat condemnada a pagar 72 milions de dòlars a la família d'una dona que va morir de càncer, i que la sentència vincula a l'ús continuat que feia de diversos productes de la multinacional, en especial les pólvores de talc.

El jurat popular va decidir a favor dels familiars de Jacqueline Fox, en considerar que l'empresa coneixia des de feia anys els riscos per a la salut de l'ús de pólvores de talc i altres productes de la mateixa companyia però no en va alertar els consumidors. Així, la sentència culpa Johnson & Johnson per frau, negligència i conspiració.

Un miler de denúncies

El cas de Fox, que va morir el 2015 d'un càncer d'ovaris, és un de prop d'un miler de demandes similars a les quals s'enfronta l'empresa nord-americana. Johnson & Johson nega les acusacions i recorrerà la sentència.

Una investigació de l'Escola de Medicina de Pittsburgh va publicar el 2005 un estudi en què assenyalava que les dones que no feien servir pólvores de talc en la higiene genital tenien menys probabilitats de desenvolupar un càncer d'ovaris.

stats