Societat 17/09/2014

Mutilen el pi de les tres branques de Folgueroles

Uns desconeguts han tallat una de les branques i el pal on hi havia penjada l'estelada amb una serra elèctrica

Acn
1 min
Detall de la branca serrada del pi de les tres branques de Folgueroles, aquest dimecres al matí / ACN

FolguerolesUn grup de desconeguts ha serrat la matinada del passat dilluns una de les branques del plançó extret del Pi de les Tres Branques de Castellar del Riu que va ser plantat a Folgueroles (Osona), segons ha confirmat a l'ACN l'alcalde del municipi, Carles Baronet. També han tallat el pal on hi havia penjada l'estelada.

A l'aplec del Pi del 2014, l'assemblea territorial del Berguedà de l'Assemblea Nacional Catalana va proporcionar plançons del pi a diverses entitats perquè els plantessin arreu dels Països Catalans, per tal que, simbòlicament, l'esperit de l'arbre es repartís arreu. Se'n van plantar a Alberg de Comella (Andorra la Vella), a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) i a Saldes (Berguedà). El pi que ha patit l'atac es va plantar al poble natal de Jacint Verdaguer com a símbol de la unitat dels Països Catalans el passat mes de febrer en un acte que va servir per agermanar la població osonenca amb Castellar del Riu.

Baronet ha titllat l'acte de "bretolada", però també de "provocació", tot i que ha apel·lat a "actuar amb serenitat". L'Ajuntament ha interposat una denúncia davant dels Mossos.

Diverses unitats dels Mossos s'han adreçat fins als Prats de la Damunt per investigar els fets. Segons el batlle, els autors han fet servir el mateix sistema que van utilitzar per mutilar el Pi de les Tres Branques de Castellar del Riu el passat mes de maig. En tots dos casos, la branca s'ha tallat amb una serra elèctrica i, per tant, "tot fa pensar que hagin estat persones amb la mateixa idiosincràsia".

stats