Societat 28/10/2019

Neix una campanya per pagar-li l'advocat a la víctima d'una violació múltiple a Manresa

Els impulsors expliquen que la família té dificultats per afrontar el cost

2 min
La Fiscalia acusa els acusats d'abús sexual i no de violació / FRANCESC MELCION

Un grup de persones del moviment associatiu manresà han impulsat la campanya Suport a la nena coratge per recaptar fons per ajudar la família de la víctima d'una violació múltiple, que va tenir lloc el 2016 a la ciutat, a pagar les despeses judicials. Mireia Suero, membre del grup Suport a la nena coratge, explica que la família passa per una situació econòmica "complexa" i que els diners aniran íntegrament a pagar la minuta de l'advocat. El col·lectiu ha creat un blog, https://suportnenacoratge.home.blog/, on s'explica com fer l'aportació. "La situació que ha viscut ha estat molt dramàtica i qualsevol mostra de solidaritat serà benvinguda", afegeix. El judici, que es va celebrar entre juliol i setembre a l'Audiència de Barcelona, està vist per a sentència.

El col·lectiu va optar per batejar-se amb aquest nom per la "valentia" que ha mostrat la víctima en denunciar els fets. La jove tenia 14 anys quan presumptament va ser víctima de la violació. A banda d'impulsar el blog, tenen intenció d'organitzar altres activitats per recaptar fons en les pròximes setmanes.

"Els diners calen ara"

"Qualsevol despesa judicial és elevada per una família treballadora", explica Suero. Per aquesta raó, conscients, a més, de la dura situació que va viure la menor, han buscat la manera d'ajudar-la.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular han demanat una indemnització per a la jove pel dany moral causat. No obstant això, Suero recorda que el cas no està encara tancat i que, en situacions similars, la víctima no sempre acaba percebent els diners. A més, explica, els diners els havien d'abonar abans que es resolgui el cas. "Per això quan vam saber que la família estava saturada vam voler ajudar-los", afegeix.

El col·lectiu necessita recaptar uns 10.000 euros. Les aportacions es poden fer a través del blog i van directament al compte del bufet que ha portat el cas.

Cas vist per a sentència

El judici, que va acabar el 16 de setembre, està vist per a sentència. Sis dels acusats s'enfronten a penes d'entre 14 i 25 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. El setè, a una multa per un presumpte delicte d'omissió del deure de socors.

stats