Societat 23/10/2017

Com pots ajudar 1,5 milions de catalans? Neix una apli per col·laborar amb les entitats socials de Catalunya

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha presentat avui la iniciativa

Ara
2 min

BarcelonaUna apli per geolocalitzar prop de 3.500 entitats socials a Catalunya i poder col·laborar-hi. Aquesta és la iniciativa que acaba de llançar la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que representa més de 3.000 entitats sense ànim de lucre.

Mitjançant l’apli 'Mapa d’entitats socials', que es podrà consultar en dispositius iOS (disponible demà) i Android, l’usuari podrà fer cerques per trobar les entitats socials segons el municipi, la comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.) o l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.). Alhora, l’usuari també es podrà posar en contacte amb l’entitat social mitjançant la trucada telefònica i el correu electrònic, i compartir-la a les xarxes socials. També es podrà buscar l’entitat que està més a prop de l’usuari a través de la geolocalització.

Ara per ara, l'aplicació permet consultar 3.484 entitats socials, de les quals 3.021 pertanyen a les 35 federacions de la Taula del Tercer Sector i 463 no estan vinculades a cap federació. Aquest últimes, que no formen part de la Taula del Tercer Sector, són de la ciutat de Barcelona i han sigut incloses a l'apli fruit d’un conveni entre la Taula del Tercer Sector i l’Ajuntament de Barcelona. La intenció de la Taula és anar incloent progressivament a l'aplicació totes les entitats socials del país, estiguin o no vinculades a alguna federació de la Taula.

L'apli s’ha donat a conèixer en el marc de la presentació de la campanya ‘Defensem els drets socials’ que impulsa la Taula del Tercer Sector. La iniciativa convida els ciutadans "a implicar-se més" en la defensa dels drets socials i per una ciutadania amb menys desigualtats.

La presidenta de la Taula, Francina Alsina, que s’estrenava avui al capdavant de la institució, ha afirmat que amb la nova apli aposten per "una ciutadania més mobilitzada pels temes socials" que permeti a la societat "avançar en el nostre model de benestar".

stats