Societat 06/10/2019

Neixen les primeres tortugues babaues de la temporada al litoral català

El niu ha estat localitzat a la platja de Castelldefels

Ara
1 min
Una de les tortugues anant cap el mar

BarcelonaLa Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) ha confirmat avui el primer niu de tortuga careta de la temporada al litoral català. Ha estat localitzat a la platja de Castelldefels, i, pels rastres trobats a la sorra, s’estima que ja han nascut prop d’un centenar de tortugues que han arribat al mar. S’espera que en les pròximes hores acabin de néixer la resta de tortugues dels ous que queden per descloure a dins del niu.

Aquest diumenge a la tarda, personal tècnic s’ha desplaçat fins a la zona per establir un perímetre de protecció del niu, i han localitzat una desena de tortugues acabades de néixer que s’encaminaven cap al mar. Aquestes tortugues han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM, per tal de dur a terme un estudi genètic i poder fer un seguiment de la seva salut, en virtut de l’acord que manté amb la Generalitat.

Es calcula que la posta dels ous va tenir lloc la primera setmana d’agost, i que ara, 60 dies després, les tortugues han començat a néixer. La temporada passada es van localitzar quatre nius diferents a Mataró, Premià de Mar i Cambrils.

stats