Societat 09/08/2016

Només quatre de les onze terrasses de la Boqueria obtenen la llicència provisional

Els altres set negocis presentaven impagaments tributaris o incompliments en els permisos

Ara
1 min
Clients asseguts en una taula en una de les terrasses dels pòrtics de la Boqueria / LAURA GÓMEZ

BarcelonaNomés quatre dels onze locals que podien obtenir llicència provisional per mantenir la terrassa als porxos del mercat de la Boqueria ja la tenen. Dels 23 establiments que hi ha a la zona, tres tenien permís, i l'Ajuntament es va comprometre a donar una llicència provisional a onze més si complien tots els requisits a l'espera d'aprovar una ordenació singular. Però el consistori ha denegat el permís temporal a set d'aquests onze negocis per impagaments tributaris o incompliments en el permís, si bé el podrien obtenir en els pròxims dies si posen els seus papers en regla.

A banda de les set terrasses que ara ja poden operar i les altres set que ho podrien fer en els pròxims dies, hi ha cinc establiments sense permís de cap tipus i quatre que estan tancats. L'Ajuntament estudiarà cas per cas la mitja desena de locals que no tenien llicència ni per tenir terrassa ni per fer cap tipus d'activitat, i mirarà què es pot fer perquè no hagin de tancar.

Amb aquesta mesura, el consistori vol recuperar la pau després del conflicte que van mantenir la setmana passada, quan la Guàrdia Urbana va retirar les taules a les tres terrasses que estaven obertes a la Boqueria i no tenien permís. Malgrat un primer moment de tensió, amb reobertura d'algunes terrasses inclosa, els comerços i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, es van reunir i van acordar que els onze locals que complien els requisits podrien aspirar a obtenir un permís provisional.

stats