Societat 19/03/2014

Nou delfinari al Zoo

Els dofins ja no oferiran exhibicions. També s'amplien els espais dels elefants, girafes, lleons i orangutans.

Ara
2 min

BarcelonaEl Zoo de Barcelona inicia algunes de les ampliacions d'espais més destacades que preveu el Pla estratègic 2012-2020. La principal novetat és que estrenarà un nou delfinari que multiplicarà per set les seves dimensions actuals, amb una gran piscina central i diversos àmbits.A més de ser una llacuna extensa, l'espai passarà dels 3,5 metres actuals als 5 metres de profunditat a la seva zona central.

Les noves instal·lacions, que estaran enllestides a finals del 2015, ocuparan l'espai de la plaça on actualment hi ha La Dama del Paraigua i permetran als visitants fer un recorregut amb visió subaquàtica. Totes les piscines estaran connectades, incorporaran un espai d'ombra i simularan una gran llacuna amb vegetació. A les noves instal·lacions no s'hi duran a terme les populars exhibicions amb dofins, tot i que hi haurà una sala de projecció de pel·lícules i documentals en 4D.

Ampliació de la Sabana

D'altra banda, aquest mes de juny començaran obres de millora de l'espai dels orangutans, que disposaran de 1.000 metres quadrats de bosc tropical humit, i els visitants podran veure els dormitoris des de l'exterior. També s'engegarà la fase definitiva d'ampliació de la instal·lació dels elefants, que, amb els nous espais per a girafes i lleons, compondran el bioma Sabana, on aquests animals gaudiran de més benestar i un únic espai visual. Aquests dos projectes estaran enllestits al juny del 2015.

Ja el 2013 es va fer la primera fase de l'ampliació de l'espai dels elefants i millores als dormitoris dels óssos.Enguany, a més, es faran obres per augmentar l'accessibilitat de les instal·lacions del parc per a persones amb discapacitats físiques i psíquiques. Aquest pla d'accessibilitat preveu la millora dels paviments, un pla de condicionament de rampes, l'eliminació d'esglaons i nova senyalització orientada als col·lectius amb discapacitat visual.

El Zoo afronta aquesta nova etapa amb optimisme. I és que va tancar el 2013 amb un bon balanç: 1.114.000 visitants, una xifra que representa un 3% més que l'any anterior i la segona millor entrada dels últims deu anys.

stats