Novell va deixar el bisbat de Solsona perquè té una relació amb una dona

La seva parella és escriptora de novel·les eròtiques i satàniques

ARA
2 min
Xavier Novell, quan era Bisbe de Solsona

BarcelonaEl bisbe de Solsona, Xavier Novell, va sorprendre tothom a l'anunciar el 23 d'agost que renunciava al càrrec per "motius personals". En el comunicat enviat per la diòcesi, Novell només explicava que havia pres la decisió "després d'un període de reflexió, de discerniment i d'oració" però no donava més detalls. La raó podria ser que té una relació sentimental amb una dona, un fet que prohibeix la religió catòlica, que obliga els capellans i els bisbes a respectar el "vot de castedat". La parella de Novell es diu Sílvia Caballol, tal com va publicar ahir el portal Religión Digital i va confirmar més tard el diari Regió7. Caballol és una psicòloga i escriptora del Bages especialitzada en literatura eròtica i satànica. Ha escrit Trilogia amnesia: Pasión y locura i El infierno en la lujuría de Gabriel, tots dos editats per Ediciones Lacre. En la seva presentació, explica que ha fet cursos de sexologia i antiestrès i que va viure al Marroc, d'on és la seva anterior parella.

Novell ja va ser un bisbe que va generar notícies des d'un principi. Primer perquè quan va ser nomenat per al càrrec, el novembre del 2010, només tenia 41 anys i es va convertir en el prelat més jove de l'Estat. I després per haver fet algunes reflexions contra les persones homosexuals; en una glosa dominical de l'any 2017, va assegurar que es preguntava a si mateix "si el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual de molts nois adolescents no deu ser deguda al fet que, en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, difuminada". A causa d'aquestes polèmiques declaracions, Novell va haver de sortir escortat pels Mossos d'una missa a Tàrrega i l'Ajuntament de Cervera el va declarar persona non grata. Més tard, en una altra glossa ja en aquest 2021, Novell va dir també que l'avortament és "el genocidi més greu i terrible de la humanitat".

Finalment, Novell també va aixecar polèmica pel procés independentista. El 2013 va prohibir als capellans de Solsona que toquessin les campanes per la Via Catalana amb motiu de la Diada i, en canvi, l'any següent va fer una crida perquè els feligresos votessin en la consulta del 9-N. També ha defensat repetidament "el dret a decidir" dels catalans i va votar en el referèndum de l'1 d'Octubre.

stats