Societat 15/12/2015

Noves línies de subvencions per impulsar el consum responsable i l’economia social

L’Ajuntament de Barcelona incorpora el capítol d’economia cooperativa, social i solidària i el de consum responsable

Ara
2 min
ofoto

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona ha incorporat a la convocatòria general de subvencions dues línies d’ajuts noves: el capítol d’economia cooperativa, social i solidària (dotat amb 330.000 euros) i el de consum responsable (dotat amb 300.000 euros), a més de la línia d’altres anys de temps i d’economia de les cures, dotada amb 100.000 euros.

En aquesta convocatòria el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum disposarà de tres àmbits temàtics: el d’economia cooperativa, social i solidària, en què se subvencionaran projectes de promoció de l’economia cooperativa, social i solidària, de promoció de les economies col·laboratives de producció del procomú i accions de millora de la comunicació d’empreses i entitats de l’economia social; el de temps i economia de les cures, en què se subvencionaran accions de promoció de l’economia de les cures i de foment de la conciliació del temps de cura, familiar, laboral, personal i social que valorin els temps de les persones (de cura, familiar, personal i social) per la millora de la qualitat de vida.

El tercer serà el de consum responsable, en què se subvencionaran accions d’informació i de divulgació dels hàbits de consum responsable, projectes comunitaris d’interès públic o social que executin pràctiques de consum responsable i actuacions derivades del funcionament de les associacions per a la defensa de les persones consumidores.

El termini per presentar les sol·licituds és del 28 de desembre de 2015 al 21 de gener de 2016. A partir del 28 de desembre es podrà formalitzar el tràmit en línia o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana (OAC). Es preveu resoldre les sol·licituds i efectuar els pagaments a les entitats a partir del mes de juny.

Les persones interessades podran rebre més informació a la sessió informativa prevista per al 17 de desembre a les 18.00 hores al Convent de Sant Agustí (plaça de Pons i Clerch, 2, 1a planta, Sala Mirador). Cal inscriure-s’hi prèviament enviant un correu a comissionat.economiasocial@bcn.cat.

stats