Societat 02/10/2013

Obres inèdites de la il·lustradora Roser Capdevila

El Palau Robert explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge per la biografia de l'autora

Ara
1 min
Les Tres Bessones ha estat exportada a més de 150 països, segons el Llibre blanc de l'animació.

BarcelonaDe la sèrie de dibuixos de 'Les Tres Bessones' fins a contes que no s'han publicat a Catalunya. El Palau Robert ofereix, del 8 d'octubre al 27 d'abril del 2014, l'exposició 'Llapis i... acció! Roser Capdevila dibuixa', que repassa la trajectòria de la il·lustradora a partir dels seus contes més coneguts i també d'obres inèdites. Els contes s'acompanyen de diverses escenografies que tenen com a objectiu vincular els contes i les històries que Capdevila narra i dibuixa amb la seva vida personal.

A la segona part de la mostra es descobreix la Roser més íntima, amb una producció inèdita que pertany a la seva vida privada i a l'esfera de familiars i amics, que han cedit moltes peces per a l'exposició. Llibretes i diaris i fins i tot cartrons pintats.

L'exposició revela la manera de ser de Roser Capdevila, una persona amb uns forts valors ètics I compromesa socialment. És autora de més de tres-cents títols publicats a diferents països, traduïts del català a totes les llengües majoritàries, i ha escrit i dibuixat per a editorials de França, Alemanya, Àustria, Itàlia, el Canadà, Bèlgica i el Japó. La mateixa Roser Capdevila s'ha implicat en tot el procés de gestació i preparació de la mostra.

stats