Societat 13/01/2017

Omella compara l'avortament amb el terrorisme

L'arquebisbe de Barcelona condemna la interrupció de l'embaràs fins i tot en casos de violació

Ara
1 min
L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella

BarcelonaL'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha condemnat aquest divendres l'avortament "fins i tot si surt d'una violació", perquè creu que ha de prevaler la "misericòrdia cap a l'ésser humà", que està "per damunt de la resta d'éssers". Durant la roda de premsa de presentació del llibre 'Exhortació del papa Francesc. L'alegria de l'amor', l'arquebisbe ha lamentat el fet que "considerem pitjor matar l'ou d'una àguila reial que un ésser humà".

Hores més tard, al programa 'El balcó', de SER Catalunya, Omella ha anat més enllà i ha assegurat que si s'accepta el fet de poder decidir sobre la vida d'una altra persona, "s'hauria de justificar el terrorisme".

A la roda de premsa del llibre, Omella ha assegurat que "és molt greu la mort d'un nen indefens, i això hem de dir-ho amb totes les paraules", i ha afegit que la persona és "l'element més important de la creació, per sobre d'un animal, d'una muntanya i de la bellesa del mar, encara que en ocasions sembli que aquesta afirmació pugui molestar".

Omella també ha lamentat els "atacs" que suposen per a la família tradicional que els mitjans de comunicació parlin més d'altres models de família.

stats