Societat 06/08/2018

L''Open Arms' amb 87 immigrants a bord desembarcarà a Algesires

El govern espanyol assegura que el dispositiu per rebre l'embarcació està "preparat". El president Torra i l'alcaldessa Colau havien ofert el port de Barcelona

Acn
2 min

BarcelonaEl govern espanyol ha ofert a l'Open Arms desembarcar al port andalús d'Algesires. Fonts de la Moncloa han assegurat que ja s'han posat en contacte amb el vaixell a través de la Marina Mercant i que Algesires és "el port que té el dispositiu més adequat per al protocol de recepció dels migrants". L''Open Arms' porta 87 migrants a bord rescatats a les costes de Líbia el dijous 2 d'agost i reclamava amb insistència un port segur per atracar, després d'una nova negativa del govern italià de Salvini.

Després de saber que el port ofert és el d'Algesires, l'Open Arms ha lamentat la llunyania i "tres dies més de travessa pel Mediterrani". "Està situat a 590 milles nàutiques d'on ens trobem ara, fet que es tradueix en tres dies més de travessa des d'avui, si ens queden prou queviures per a tots", ha assenyalat l'ONG, que preferiria un destí més proper com Barcelona o València. "Les 87 persones rescatades hauran tardat més d'una setmana a arribar a un port segur", han conclòs amb resignació des de l'Open Arms.

Prèviament, tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havien mostrat la seva predisposició a acollir de nou el vaixell de rescat. "Barcelona i la resta de ports de Catalunya us esperen. Gràcies, Open Arms, pel vostre coratge i per la feina que feu", havia piulat Torra. "A Barcelona sempre sereu benvinguts", havia estès també la mà Colau. "El vaixell de rescat humanitari 'Open Arms' porta bandera espanyola i sol·licita port segur", havia interpel·lat l'alcaldessa al president Pedro Sánchez i la vicepresidenta Carmen Calvo.

El vaixell va contactar amb el Centre de Coordinació de Salvament Marítim espanyol, que és el que estava gestionant el desembarcament en un port segur. Després d'unes hores, la Marina Mercant espanyola ha contactat amb l'embarcació per comunicar-li l'autorització d'accedir al port d'Algesires i coordinar l'arribada.

stats