Societat 05/03/2018

Un mail anònim acaba en una operació policial per confiscar més de 2.300 quilos d'haixix a Barcelona

S'han detingut set persones i s'ha desarticulat una organització dedicada a la introducció de droga a Espanya

Ara
2 min
Alguns dels paquets confiscats per la Policia Nacional

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut set persones i ha desarticulat una organització dedicada a la introducció de droga a Espanya -i la seva posterior distribució a Barcelona i al sud d'Europa- gràcies a un mail anònim. El cos espanyol també ha confiscat més de 2.300 quilos d'haixix i gairebé 56.000 euros en efectiu. El missatge anònim alertava que existia un grup que es dedicava a la venda de droga a l'Hospitalet de Llobregat.

Arran del correu, la Policia Nacional va obrir una investigació el maig del 2015. Els agents van poder comprovar la veracitat dels fets i identificar els presumptes traficants. El 'modus operandi', segons el cos espanyol, consistia a introduir la droga des del Marroc amb les branques de l'organització establertes al sud peninsular, amb els punts d'emmagatzematge presumiblement situats a les províncies de Cadis, Màlaga i Sevilla.

Els investigats es dirigien als magatzems amb furgonetes que rebien el suport d'uns vehicles que actuaven de 'llançadores'. Aquests vehicles viatjaven uns quilòmetres més endavant que les furgonetes per detectar un possible control policial; així, podien avisar els conductors que portaven la droga perquè canviessin de ruta. Una vegada a Barcelona, aparcaven les furgonetes amb la droga a places de pàrquing o bé la guardaven a trasters, abans de distribuir-la a terceres persones (algunes d'elles situades a països del voltant de la Unió Europea).

Els diners en efectiu que s'han localitzat en la investigació

Nou vehicles i 13 telèfons

Després d'investigar els membres del grup i la seva activitat il·lícita, la Policia Nacional va fer una operació que va acabar amb la detenció de set persones en quatre fases diferents. A part dels quilos d'haixix i els euros en efectiu, els agents també han confiscat nou vehicles i 13 telèfons mòbils.

stats