Trànsit
Societat 28/08/2022

Tarda tranquil·la en l'operació tornada, quan ja han tornat més del 40% dels vehicles

Les retencions més llargues es concentren a l'AP-7, sempre en direcció Barcelona

ARA
2 min
Trànsit d'entrada a Barcelona a l'avinguda Meridiana a l'últim cap de setmana d'agost.

BarcelonaFins a 97.346 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona aquest diumenge entre les 12.00 i les 17.00 hores, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Això suposa el 41% dels 236.000 trajectes previstos durant l'operació tornada de les vacances d'estiu, que es donarà per tancada a la mitjanit. Les carreteres catalanes no presenten incidències destacables aquesta tarda, malgrat que es temia que es repetissin les imatges de cues quilomètriques d'altres estius.

Després d'un matí en què diversos accidents i avaries de vehicles han complicat la circulació per les principals vies ràpides de Catalunya, sobretot a l'AP-7, aquesta tarda ha començat amb calma relativa i amb retencions en els punts clàssics. A mesura que passen les hores, el trànsit es torna més espès i hi ha cues tant al nord com al sud de l'antiga autopista, sempre en sentit Barcelona: a l'altura de Cardedeu, la Roca i Sant Sadurní d'Anoia pel que fa a l'AP-7, i a la C-32, al seu pas per Alella.

També a la C-58, al seu pas per Montcada i Reixac, Trànsit avisa que un accident fa alentir la circulació dels vehicles per aquest punt. I d'entrada a Barcelona, les rondes, la Meridiana i la Diagonal presenten un estat millor, amb trànsit dens i retencions puntuals, però que no són massa diferents de les estampes d'altres diumenges d'estiu.

Fora de l'operació tornada, els senglars han provocat aquesta passada nit i matinada tres accidents de trànsit a les comarques gironines, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El primer sinistre s'ha produït cap a les 10 de la nit a la C-63, a Anglès (Selva). Un cotxe no ha pogut esquivar un senglar al quilòmetre 37, a la zona de Sant Martí Sapresa, i ha xocat contra l'animal. Els dos ocupants han estat traslladats a l'Hospital Santa Caterina de Salt. Poc després, a les 23.06 hores, s'ha produït un altre accident a la C-63 a Anglès amb un senglar implicat. Ha estat sis quilòmetres més amunt, a la zona del Pasteral, i els ocupants del cotxe han resultat il·lesos. Finalment, el tercer accident amb un senglar s'ha registrat a la GIV-6322, a Albons. 

stats