Societat 03/08/2012

L'oposició fa front comú contra els impagaments als serveis concertats

El PSC denuncia que Cleries va amenaçar entitats socials de retirar-los el concert

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaEls partits de l'oposició han fet front comú contra els impagaments als serveis concertats durant la compareixença dels consellers d'Economia i Benestar davant la Diputació Permanent del Parlament. La diputada socialista Eva Granados ha agraït les disculpes de Mas-Colell i Cleries, però ha considerat "insuficients" les explicacions. Granados ha recordat els problemes amb el PIRMI de l'estiu passat, i ha defensat que "hi ha marge" per actuar. A més, ha denunciat que Cleries va amenaçar entitats socials de retirar-los el concert en una reunió celebrada dilluns.

El portaveu adjunt del Partit Popular, Pere Calvó, ha titllat de "decebedora" la compareixença dels dos consellers i els ha retret que "sembla que hagin vingut només a complir l'expedient". Calvó ha demanat un calendari per al pagament de la quantitat pendent del mes de juliol, i ha criticat que el Govern culpi l'Estat de la manca de liquiditat però encara no hagi decidit acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmica.

Per la seva part, el president del grup d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha lamentat la "pobresa de la intervenció" i també s'ha referit al "desastre del PIRMI" de l'estiu passat. Pel que fa a la responsabilitat sobre els impagaments, Herrera ha criticat que el Govern l'atribueixi a Madrid i ha fet un recordatori als consellers: "Vostès són responsables perquè ja porten temps governant i prenen unes decisions i no unes altres". El líder ecosocialista ha proposat alternatives, com l'impost de successions, el de patrimoni o una nova fiscalitat verda.

Pere Bosch, diputat d'ERC, ha proposat que el Govern endarrereixi el pagament a l'Estat de les quotes de la seguretat social dels funcionaris com una de les moltes mesures alternatives que es podrien prendre abans de deixar de pagar els serveis concertats. Bosch ha retret al Govern que ha complert "un únic punt del programa electoral de CiU", en referència a l'eliminació de l'impost de successions. Alfons López Tena ha donat suport a la proposta de Bosch i l'ha fet extensiva al pagament d'impostos com ara l'IRPF o l'IVA.

stats