Societat 28/08/2014

El nou arquebisbe de Madrid: en contra de l'avortament, a favor d'un paper més important de la dona dins l'Església

Carlos Osoro creu que el missatge del papa Francesc és una "gràcia immensa" per a la institució

Efe
1 min

ValènciaEl nou arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, s'ha mostrat molt crític amb els que defensen l'avortament (el titlla de "cultura de la mort") i ha defensat la necessitat que la dona adopti un paper més important en el si de l'Església. No obstant, encara no dins de la jerarquia, perquè al seu parer "no podem mesurar les coses sempre pel poder, es tracta del servei, el lliurament, el donar la vida". Sobre les afirmacions del Papa sobre l'homosexualitat, Osoro ha considerat que el seu missatge remet "al fons de l'Evangeli i dóna pistes i claus fonamentals per treballar". Segons Osoro, el missatge del papa Francesc és "una gràcia immensa per a l'Església" perquè "fa possible que els que van girar-li l'esquena es posin a mirar-la de nou".

Osoro ha defensat en els últims temps la proximitat de l'Església a les famílies, especialment en un moment marcat per la crisi econòmica. Els que l'han tractat personalment coincideixen a destacar el seu caràcter dialogant. Osoro (Castañeda, Santander, 1945) deixa l'arquebisbat de València, on ha estat els últims cinc anys. Osoro va fer el discurs de presa de possessió del càrrec que ara deixa l'abril de 2009 a la catedral de València, en valencià.

Format en els seminaris per a vocacions tardanes de Salamanca, va ser ordenat sacerdot el 1973 a Santander, i el seu primer destí pastoral va ser a la parròquia de l'Assumpció de Torrelavega (Cantàbria). Professor d'institut i de l'Escola Universitària de Formació del Professorat de la Universitat de Cantàbria, Carlos Osoro va ser vicari general de la diòcesi (1976-1994). El 1993 va ser nomenat canonge de la catedral de Santander i el 1994 president del capítol catedralici.

stats