SOCIETAT
Societat 13/04/2013

La PAH ocupa un bloc de 40 pisos nous a Sabadell

Un centenar de persones han participat en l'ocupació d'uns habitatges que fa quatre anys que estan buits. Hi passaran la nit famílies que estan a punt de perdre el pis o que han hagut de lliurar-lo al banc

Efe
2 min

SabadellMembres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest dissabte un bloc d'obra nova de 40 habitatges a la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental). L'edifici, que està situat al carrer Sant Ferran, no ha estat mai habitat i és propietat de Caixa Penedès –grup Banc Mare Nostrum–, que se'l va adjudicar en subhasta després de la incapacitat dels promotors de vendre els pisos, que fa quatre anys que estan buits, segons han explicat avui portaveus de la PAH.

Més d'un centenar de persones han participat en aquesta ocupació, la tercera que porta a terme la PAH a Sabadell. En aquests pisos hi passen aquest dissabte la nit algunes famílies que estan a punt de perdre l'habitatge o que han hagut de lliurar-lo al banc davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca.

"Lamentem haver de fer aquestes coses, però no tenim més recursos", ha assenyalat en declaracions als mitjans Pau Llonch, portaveu de la PAH a Sabadell. Albert Jiménez, un altre membre de la PAH, ha afirmat que aquesta acció forma part de la campanya d'ocupacions impulsada per la plataforma per donar resposta a la necessitat social de falta d'habitatge que existeix a Espanya, on cada dia es produeixen una mitjana de 115 desnonaments. "L'entitat financera tenia retinguts 40 habitatges buits, agafant pols i degradant-se, en una ciutat que té famílies amb nens petits al carrer", ha apuntat Albert Jiménez.

La PAH assegura que les primeres famílies que s'instal·laran en aquests pisos són les que es troben en una situació d'"extrema necessitat", tot i que l'edifici "s'anirà omplint amb el temps". Durant l'ocupació s'han personat a l'immoble diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, que han amenaçat de desallotjar el bloc, segons la PAH. "Però sembla que el sentit comú s'ha imposat i s'han compromès a no desallotjar l'edifici, així que estem tranquils", ha precisat Jiménez

stats