Societat 18/07/2013

Palafrugell celebra l'alliberament de la cooperant segrestada

L'alcalde Juli Fernández ha celebrat aquest dijous l'alliberament de la noia i ha anunciat, sense concretar, algun gest de benvinguda

Europa Press / Acn
1 min
L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, en una imatge d'arxiu./ ACN

Girona / PalafrugellL'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha celebrat aquest dijous amb "gran satisfacció" l'alliberament de la cooperant Montse Serra, segrestada l'octubre del 2011 a Kènia. L'alcalde, que ha estat en contacte constant amb la família, ha celebrat la notícia que fa temps que esperaven i ha assegurat que està pendent dels detalls logístics del retorn de la jove. Fernández ha assenyalat que l'Ajuntament es planteja dur a terme un gest especial, però ha indicat que encara és aviat per decidir-ho, ja que la notícia és molt recent.

Durant els 21 mesos de captiveri, la família ha rebut diverses proves que demostraven que la jove seguia en vida. Serra, abans de marxar, era professora de Tecnologia a l'IES El Pedró de l'Escala.

La cooperant de Palafrugell va ser segrestada, juntament amb la madrilenya Blanca Thiebaut, al campament de refugiats de Dadaab, a Kènia, a 100 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. En un primer moment es va atribuir el segrest a un grup pròxim a Al-Qaida, però amb els mesos ha pres força la hipòtesi d'un grup vandàlic que pretenia cobrar un rescat.

stats