Palafrugell, “desbordat” per l’allau de visitants

El consistori s'ha vist obligat a reforçar alguns serveis del municipi, com el d'escombraries

Ara
2 min
Taules plenes, persones esperant i altres prenent el sol aquest divendres a Calella de Palafrugell.

BarcelonaLes dificultats per trobar taula a Calella de Palafrugell, que l’ARA relatava aquest divendres, són només una part de l’impacte de l’allau de visitants que ha rebut aquesta zona de la Costa Brava per Setmana Santa. L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha fet un crit d’alerta: ha assegurat que estan “desbordats” després d’haver rebut més turistes dels que esperaven. Es calcula que entre Calella, Tamariu i Llafranc hi han arribat unes 30.000 persones, l’àmplia majoria vingudes de l’àrea metropolitana de Barcelona, allotjades en segones residències. En declaracions a l’ACN, Piferrer ha explicat que el consistori s’ha vist obligat a reforçar alguns serveis del municipi, com per exemple el d’escombraries.

Un símptoma clar d’aquesta allau ha sigut que els aparcaments s'han tornat a omplir. Per això l’Ajuntament ha demanat “responsabilitat” als visitants per evitar aglomeracions. Tot i que els turistes estrangers no han fet acte de presència, l’alcalde considera que, a diferència d’altres anys, en què els visitants havien quedat més repartits entre el Pirineu, l’interior i la Costa Brava, aquest cop no ha sigut així. “Evidentment són molt benvinguts, però és important que respectem les mesures contra el covid”, ha advertit Piferrer. De fet, l’estació de Vallter 2000 ha avançat aquest dissabte la fi de la temporada d’esquí perquè el bon temps dels últims dies i la poca presència de neu a les pistes feien inviable que continués oberta.

“Similar” a l’estiu passat

L’alcalde ha comparat l’afluència d’aquesta Setmana Santa amb la que hi havia l’estiu passat. “És similar”, ha dit. Malgrat tot, ha confiat en les restriccions vigents -com ara el tancament nocturn de bars i restaurants- per evitar contagis. Segons Piferrer, les imatges d’aglomeracions han sigut en alguns punts de l’aire lliure, i ha volgut remarcar l’esforç del sector de l’hostaleria per mantenir les mesures de seguretat als seus establiments. Com a nota positiva, considera que el fet que els locals no tinguin ni una taula lliure és bo per a l’economia local. “Les ajudes que s’han pogut donar des de les administracions no compensen. El sector el que necessita és treballar”, ha conclòs, malgrat que això hagi implicat una situació de desbordament per al municipi.

stats