Societat 29/05/2017

La parella d'una víctima de Germanwings cobrarà la viduïtat tot i que no eren parella de fet

El jutge considera acreditada la "convivència marital continuada de deu anys" i retreu al ministeri de Treball que no informés de la necessitat d'estar inscrit com a parella de fet

Europa Press
1 min
Familiars de les víctimes de Germanwings fan una ofrena floral en memòria dels difunts

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha concedit la pensió de viduïtat a una dona que va perdre a la seva parella en el sinistre de l'avió de Germanwings estavellat el 2015, tot i que no estaven casats ni registrats com a parella de fet, ha informat TV3.

Segons la sentència, mostrada per la televisió pública catalana, el jutge considera acreditada la "convivència marital continuada de deu anys", malgrat que una sentència del Tribunal Constitucional (TC) de fa tres anys establia que cal estar inscrit en un registre de parelles de fet, mentre que el dret civil català considera suficient tenir un fill i dos anys de convivència.

En el moment de l'accident, la dona no estava registrada i la Seguretat Social li va denegar la pensió, segons informa TV3. En la sentència, el jutge de Barcelona retreu ara al ministeri de Treball no haver informat els ciutadans dels canvis després d'aquella sentència del TC, i constata que la Generalitat ha posat en funcionament fa només dos mesos el registre de parelles de fet.

Així mateix, el jutge constata que la majoria dels beneficiaris de la pensió de viduïtat són dones -nou de cada deu-, i conclou que els òrgans judicials no poden agreujar "l'inqüestionable impacte negatiu de gènere".

La Seguretat Social, la principal perjudicada, ha recorregut la sentència.

stats