Societat 12/04/2012

Les parelles que fan tractaments de fertilitat prefereixen tenir bessons

Un estudi realitzat a 31 països conclou que el 60% de les parelles que fan tractaments de reproducció assistida a Espanya, Itàlia o Noruega prefereixen tenir dos fills de cop

Ara
1 min

BarcelonaLes parelles que es sotmeten a algun tractament de reproducció assistida prefereixen tenir bessons que un fill únic. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi realitzat per l'Institut Marquès –un centre de reproducció asistida- entre gairebé 1.000 parelles sense fills, de 31 països diferents, que havien fet tractaments de fertilitat; tot i que hi ha diferències significatives en funció dels països.

Així, a Espanya, Itàlia i alguns països nòrdics com Noruega, més del 60% de les parelles diuen que prefereixen bessons i entre un 20% i un 30% voldria un embaràs únic. En canvi, a països com Alemanya aquest percentatge es redueix significativament fins al 30% de les parelles.

Segons la doctora Marisa López-Teijón, cap de reproducció assistida de l'Institut Marquès, els resultats de l'enquesta no són sorprenents. "És difícil explicar a una dona que tem no poder ser mare quin són els riscos d'un embaràs de bessons", destaca López-Tejón que afegeix que "la majoria s'imagina que amb un doble embaràs seran el doble de felices".

Des d'aquest centre mèdic destaquen que un embaràs de bessons suposa un risc per a la salut de la dona ja que el seu organisme ha de fer un esforç per adaptar-se a la sobrecàrrega. Entre un 15% i un 20% d'aquestes dones pateixen hipertensió arterial, entre un 5% i un 10% diabetis, un 40% pateix anèmia i entre el 50% i el 85% dels casos s'ha de practicar un part per cesària. A més, els embarassos de bessos també suposen riscos, sobretot de prematuritat, per als nadons.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats