Ensenyament
Societat 13/07/2011

Els pares d'alumnes de la pública reclamen la sisena hora

Asseguren que "hi ha recursos suficients" i que "s'ha demostrat eficaç" per millorar l'èxit escolar. Instaran els ajuntaments a fer mocions per reclamar al Govern que la mantingui

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa presidenta de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Imma Fuyà, ha insistit avui a reclamar la sisena hora a l'escola pública, suprimida per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i ha reclamat al Govern que "compleixi el mandat del Parlament" que l'insta a mantenir-la.

Els pares dels alumnes de la pública asseguren que amb l'hora extra de feina setmanal que treballaran els mestres el proper curs "hi ha recursos suficients per mantenir-la" i estan convençuts que "els costos d'aquesta ampliació horària no són tan alts", sobretot quan "s'ha demostrat que és efectiva per millorar l'èxit escolar". El vicepresident de la Fapac, Álex Castillo, ha assenyalat la millora en els resultats de les proves de 6è de primària com a fruit d'aquesta sisena hora.

Fuyà ha assenyalat, a més, que la reducció de les hores de classe ha traslladat a cada centre la responsabilitat de reconfigurar el seu horari escolar "sense prou serenitat" per prendre aquesta decisió, que "complica molt la conciliació". La presidenta de la Fapac adverteix que aquesta hora menys "sortirà molt cara" als pares, que en molts casos hauran de recollir els nens una hora abans o programar més activitats extraescolars, quan el cost per a l'administració és assumible.

Per això, la Fapac demanarà "a tots els ajuntaments que presentin mocions als seus plens per instar el Govern a implementar aquesta sisena hora a les escoles públiques del municipi", ha explicat Fuyà. "Amb menys hores a l'escola i amb menys mitjans econòmics, per la retallada, no resoldrem el problema educatiu que tenim ni aconseguirem l'èxit escolar", ha advertit.

stats