Societat 21/02/2017

París perd 1,5 milions de turistes el 2016 a causa dels atemptats terroristes

El descens de turistes, majoritàriament japonesos, xinesos, russos i italians, ha suposat una pèrdua de 1.300 milions d'euros en els ingressos de la capital francesa

Ara
1 min
La torre Eiffel, a París ALAIN JOCARD / AFP PHOTO

BarcelonaParís va perdre 1,5 milions de turistes el 2016 respecte l'any anterior, segons xifres del Comité Regional de Turisme (CTR) de la capital francesa, que també ha calculat que el descens de turistes ha provocat un impacte econòmic de 1.300 euros que s'han deixat d'ingressar. Segons el CTR, els atemptats terroristes a la capital francesa és la causa més plausible que explica la reducció de turistes.

En concret, el descens de turistes més important ha estat el dels japonesos, seguit dels xinesos, russos i italians. Inicialment s'estimava una baixada del 10% en entrades de turistes internacionals, que finalment ha disminuït un 8,8%. Segons el CTR, aquesta davallada es deu a una falta de confiança entre els turistes a causa dels atemptats de finals del 2015 i del 2016. És per això que la ciutat reforçarà la seva seguretat amb mesures com el llançament del CityPass o comissaries mòbils.

Tot i que les xifres en el sector hoteler han disminuït notablement en un 4,7%, les prediccions inicials per aquesta temporada apuntaven a un descens de 6%. El retrocés que s'ha notat menys ha estat el dels nacionals, que només ha estat del 0,8%. Tot i aquestes xifres, París segueix sent la ciutat que atrau més turistes del món.

stats