Societat 25/10/2012

L'Eurocambra rebutja el nomenament d'un nou membre del BCE en protesta per la manca de dones a la cúpula de l'entitat

El Parlament Europeu es nega a donar el vistiplau al luxemburguès Yves Mersch perquè els estats membres només havien proposat homes com a candidats

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl Parlament Europeu ha rebutjat avui en una votació a la sessió plenària el nomenament d'Yves Mersch com a nou membre del comitè executiu del Banc Central Europeu (BCE) com a mesura de protesta per la discriminació que pateixen les dones a l'entitat monetària. Tots els membres de la seva cúpula directiva són homes.

Els eurodiputats han criticat que les institucions europees facin campanya en favor de la igualtat entre homes i dones però després no prediquin amb l'exemple. L'Eurocambra ja havia demanat als governs europeus que per omplir la plaça al comitè executiu del BCE es tingués en compte la candidatura de dones. Els socis europeus, però, no han fet cas de les recomanacions i han decidit presentar el luxemburguès Mersch per substituir l'espanyol José Manuel González Páramo.

Tot i el veto, el Parlament Europeu reconeix els mèrits professionals d'Yves Mersch i el seu "prestigi reconegut" en el món econòmic i financer. Ara els estats membres han de decidir si presenten un altre candidat (o candidata) o ignoren el rebuig dels diputats europeus. De fet, l'opinió de l'Eurocambra no és vinculant.

stats