Societat 25/05/2017

La primera casa de parts naturals de Catalunya obrirà al setembre

L'Hospital de Martorell oferirà aquest servei pioner al territori, que reproduirà les condicions de confort d'una llar i disposarà de l'assistència d'una llevadora

Acn
1 min
Recreació de la Casa dels Parts que acollirà l'Hospital de Martorell / ACN

BarcelonaL'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, al Baix Llobregat, acollirà la casa de parts, un servei pioner a Catalunya dedicat als parts naturals, a partir del pròxim mes de setembre. El nou espai, que no tindrà res a veure amb una sala de parts convencional, reproduirà les condicions de confort i calidesa d'una llar perquè les mares que ho desitgin puguin parir de manera natural assistides per una llevadora.

El conseller de Salut, Toni Comín, que avui ha visitat el centre sanitari, ha explicat que les obres, que tindran un cost d'uns 200.000 euros, començaran de manera imminent. La previsió és que, amb el nou servei, l'Hospital de Martorell incrementi un 15% el nombre de parts fins als 750 anuals i que, d'aquests, un centenar siguin parts naturals.

La cap de llevadores de l'Hospital de Martorell, Montserrat Batlle, ha explicat que la casa dels parts no disposarà de cap tipus d'equip quirúrgic, ja que l'objectiu és que en tot moment es respecti tot el procés fisiològic que comporta el naixement d'un nadó. Així, només podran utilitzar el servei mares sanes amb un risc obstètric baix i, en el cas que es detecti qualsevol risc, la mare es derivarà immediatament a la sala de parts convencional de l'hospital.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha destacat que l'Hospital de Martorell "té una responsabilitat davant la resta del sistema sanitari català", ja que marcarà el camí a seguir per molts altres centres hospitalaris terciaris que ja s'han interessat pel nou servei i que estudien acollir-lo.

stats