SOCIETAT
Societat 01/05/2012

El govern espanyol estudia fer pagar peatges "barats" a les autovies

Segons 'Cinco Días' i 'Abc', serien tarifes més barates que les tradicionals per pagar el manteniment de les carreteres

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol estudia cobrar peatges "barats" a les autovies. Així ho asseguren aquest dimarts els diaris 'Cinco Días' i 'Abc'. El ministeris de Foment i Hisenda estan estudiant la manera de fer compatible el cobrament de peatges tous per mantenir la xarxa en bon estat i alhora mantenir la pau amb el sector del transport pesat. Seran tarifes més barates que les tradicionals, amb l'única finalitat de finançar la conservació de les carreteres –en aquest cas no caldria amortitzar el cost de la construcció, com passa a Catalunya–. Els camions no pagarien res.

Segons 'Cinco Días', el pla va ser inclòs la setmana passada a la comissió delegada del govern espanyol per als afers econòmics, el pas previ al consell de ministres. "Aquest fet significa que el pla es troba en un estat bastant avançat, tot i que no necessàriament s'ha d'aprovar en breu", diuen les fonts oficials.

La mesura obligaria a fer diverses inversions de caràcter tècnic, com ara la instal·lació d'un sistema de dispositius a les autovies que no podria estar operatiu abans d'un any. Foment ha pressupostat aquest any 873 milions en el manteniment de les autovies. El sector privat calcula que en calen 1.400.

stats