Societat 07/11/2013

Pediatres belgues, a favor de l'eutanàsia en menors

Un grup de setze metges ha mostrat públicament el suport a l'ampliació de la llei, que s'està discutint al Senat

Efe
1 min

Brussel·lesUn grup de setze pediatres de diversos hospitals de Bèlgica s'han unit per donar suport públicament a l'ampliació de la llei d'eutanàsia que s'està discutint al Senat i que faria extensible la norma als menors d'edat

En una carta remesa als diaris 'Le Soir' i 'De Morgen', els metges han subratllat que la seva professió els obliga a enfrontar-se a casos de "menors sotmesos a un patiment insuportable". Entre els firmants hi ha professionals d'hospitals catòlics. Els pediatres argumenten el seu suport en el seu "deure d'ajudar el pacient de la manera més humana i responsable possible".

Els líders religiosos, en contra

Paral·lelament a la iniciativa dels metges, els caps de totes les comunitats religioses de Bèlgica (jueus, musulmans, catòlics, ortodoxes, protestants, evangèlics i anglicans) han emès un comunicat conjunt en què s'oposen a l'ampliació de la norma. "Expressem la nostra inquietud davant del risc de banalització creixent d'una realitat tan greu", assenyala el comunicat.

Els líders religiosos destaquen que estan "en contra del patiment físic i moral dels nens", però consideren que donar elecció sobre l'eutanàsia als menors "és una manera de falsejar la facultat de jutjar i, per tant, la seva llibertat".

El Senat estudia l'ampliació de la llei des de l'octubre, quan la Comissió de Justícia i Afers Socials el va obrir a petició d'alguns grups. Els mitjans de comunicació belgues consideren, no obstant, que és poc probable que la llei es modifiqui durant aquesta legislatura, sobretot pel poc temps que queda perquè es dissolguin les corts de cara a les eleccions generals del 2014.

stats